Ședință comună româno-bulgară

Ședință comună româno-bulgară

Astăzi, 22 iunie, a avut loc cea de-a doua ședință comună româno-bulgară, găzduită de această dată de municipiul Giurgiu, în clădirea Ateneului Nicolae Bălănescu, după primul eveniment în acest format desfășurat anul trecut, la Ruse, de Ziua Europei, la inițiativa colegilor de peste Dunăre.
Dacă anul trecut, consilierii români și bulgari și-au asumat o declarație comună și au fost semnatarii unei scrisori prin care au semnalat necesitatea unui nou pod peste Dunăre pentru degrevarea traficului greu din cele două comunități și eliminarea problemelor care decurg de aici, anul acesta tema principală a fost aderarea la spațiul Schengen.
Evenimentul a avut loc și de această dată, cu ajutorul doamnei director a Asociației Euroregiunea Danubius Ruse-Giurgiu, Lili Ganceva.
Dincolo de tematica secundară, a construirii unui pod peste Dunăre, preluată din prima ședință comună, tema principală pe care au îmbrățișat-o consilierii români și bulgari a fost aderarea la spațiul Schengen, un obiectiv de țara primordial pentru dezvoltarea regiunii și a celor două țări, România și Bulgaria.
Pe scenă au fost prezenți președintele Consiliului Municipal Ruse, Ivo Pazardzhiev, primarul municipiului Ruse, Pencho Milkov, presedintele de ședință al Consiliului Local Giurgiu din luna iunie, Adrian Daut și nu în ultimul rând, gazda, primarul municipiului Giurgiu, Adrian Anghelescu.
După citirea discursurilor, declarația comună și scrisoarea au fost enunțate și votate simbolic, în unanimitate.

Ultima modificare: 22.06.2023 – 21:51 de către Administrator

Anteriorul Astăzi a fost lansat volumul cu numărul 108 din cadrul colecției “Biblioteca giurgiuveană”

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.